Сьогодні українська митниця перетворилася на годівницю для корупціонерів, прикрити яку може тільки жорстка законодавча регуляція. Про це сьогодні заявив голова партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко під час зустрічі з митними брокерами в Одеському морському торговельному порту. 
«Ніщо так не дискредитує президента, як митниця і податкова. Головна проблема митниці — корупція. Це — гідра з багатьма головами. Ми атакуватимемо її через Митний кодекс, через прямі норми, які б митник не зміг трактувати на власний розсуд. Потрібно, з одного боку, спростити деякі норми, а потім — жорстка законодавча регуляція», — повідомив Тігіпко.
Також, на думку політика, необхідно вирішити кадрове питання. «Митну службу можна скоротити на 30%, залишивши нинішній фонд зарплати. І знайдуться люди, які підуть на зарплату митника і  чесно працюватимуть», — упевнений він.
Під час зустрічі віце-прем’єр і голова «Сильної України» включив до робочої групи з підготовки Митного кодексу представників Одеської міської профспілки митних брокерів і підприємців. «Я готовий вас прямо зараз у телефонному режимі приєднати до робочої групи представників брокерів», — сказав С. Тігіпко.
Він також повідомив, що найближчим часом проект документа передадуть підприємцям, які працюють із митницею. За словами політика, головним завданням під час розробки кодексу є скорочення термінів оформлення вантажів і спрощення процедур. Передбачається система «єдиного вікна». Крім того, кодекс буде адаптований до митних правил ЄС, а інші органи, включно зі Службою безпеки і податковою адміністрацією, не зможуть перевіряти контейнери.