Участь у результативному голосуванні не братимуть чверть виборців. Про це заявив на прес-конференції в інформаційному агентстві «Новий міст» керівник проекту, який здійснює полтавська соціологічна група «Моніторинг», кандидат філософських наук Віктор Рябокляч. За результатами третьої хвилі опитування, яке проводилося на початку жовтня у Дніпропетровську і в якому взяло участь 1600 респондентів (похибка — 2,5—3 відсотки), голосувати на місцевих виборах готові 53,3 відсотка, 17,8 відсотка відповіли, що не братимуть участі в голосуванні, 7,5 — мають намір голосувати «проти всіх» і 21,6 відсотка опитаних важко було відповісти на це запитання. Загальна кількість тих, хто твердо вирішив іти на вибори, швидше за все, не зміниться, прокоментував ситуацію Віктор Рябокляч. А от кількість тих, хто відмовляється, збільшилася — за рахунок «протестних» виборців і тих, хто не визначився.
Що стосується лідерів майбутніх перегонів, то тут не відбулося принципових змін, запевняють соціологи: 40,2 відсотка готові віддати свої голоси за кандидатів від Партії регіонів, 11,3 — за «Сильну Україну», 9,1 — за «Фронт змін», 6,5 — за «Батьківщину», 5,0 — за «Громадську силу», 2,5 — за КПУ, 3,0 — за Народну партію, по 1,6 — за «Нашу Україну» і СПУ, 1,2 відсотка — за «Україну майбутнього». 13,8 відсотка опитаних не змогли відповісти на це запитання, 4,2 відсотка готові підтримати іншу партію.
За Івана Куліченка, який балотується на посаду міського голови Дніпропетровська, вже готові віддати свій голос 32,2 відсотка опитаних, у той час як за найближчого суперника — Загіда Краснова — тільки 11,2 відсотка. Третій у цьому списку — Андрій Павелко із сімома відсотками. Однак кожний третій виборець ще не визначився з вибором міського голови, тому боротьба за ці голоси може внести зміни в порядок розташування прізвищ претендентів на це крісло.
 
Дніпропетровськ.