В Одесі відкрито Південний регіональний центр Національної академії правових наук України. Місце його розташування — Національний університет «Одеська юридична академія» — обрано ніяк не випадково. Тут, у кузні юридичних кадрів, створені всі умови для наукової діяльності, для формування юридичної еліти країни. На відкритті Південного регіонального центру був присутній президент НАПрНУ академік Василь ТАЦІЙ.
— Південний регіональний центр, — розповів народний депутат України, президент Національного університету «Одеська юридична академія» Сергій Ківалов, — координуватиме наукові дослідження у галузі держави та права у південному регіоні України — в Автономній Республіці Крим, Одеській, Миколаївській. Херсонській і Кіровоградській областях і у Севастополі. Південний регіональний центр забезпечуватиме діяльність структури підрозділів апарату президії академії правових наук України, які розташовані в регіоні. Він також надаватиме практичну допомогу у правовому забезпеченні діяльності місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам.
У Південному регіональному Центрі НАПрНУ також створено лабораторію дослідження проблем захисту прав інтелектуальної власності у мережі Інтернет Національної академії правових наук України.
 
Одеса.