Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення до Генеральної прокуратури стосовно ситуації, що склалася у Чорнобаївському районі Черкаської області в ході підготовки та проведення чергових виборів до місцевих рад 31 жовтня 2010 року, повідомили в секретаріаті заступника глави парламенту.

Чорнобаївська районна виборча комісія Черкаської області, яку очолює представник Партії регіонів Василь Копиця, 8 жовтня 2010 року, ввечері останнього дня реєстрації кандидатів, відмовилася зареєструвати списки кандидатів у депутати від партії «Батьківщина» по багатомандатному та одномандатних мажоритарних виборчих округах. У свою чергу, Черкаський облвиборчком 11 жовтня скасував постанову Чорнобаївського райвиборчкому про відмову в реєстрації списку кандидатів від «Батьківщини» в депутати райради та зобов’язав Чорнобаївську районну виборчу комісію зареєструвати список кандидатів від партії «Батьківщина». Крім того, облвиборчком виніс попередження голові Чорнобаївського райвиборчкому Василю Копиці. Водночас, за словами М. Томенка, список кандидатів від «Батьківщини» в депутати райради так і не було зареєстровано.

Виходячи з гарантованих Конституцією України принципів законності, відкритості, прозорості та рівних можливостей для всіх учасників при проведенні виборів та зважаючи на всі викладені факти, заступник Голови Верховної Ради звернувся до Генерального прокурора з вимогою відкрити кримінальну справу стосовно дій голови Чорнобаївської районної виборчої комісії В. Копиці.