Голова Верховної Ради України Володимир Литвин учора провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Саудівська Аравія в Україні паном Джудія Алхазал.

В. Литвин зазначив, що в Україні високо цінують роль Саудівської Аравії в регіоні, й заявив, що наша держава надає винятково важливого значення поглибленню двосторонніх відносин із Королівством, повідомляє прес-служба Верховної Ради.
Керівник парламенту високо оцінив рівень двостороннього політичного діалогу, висловивши сподівання, що взаємини між нашими країнами «будуть виведені на якісно новий рівень», і запевнив, що Верховна Рада надаватиме підтримку подальшому розвиткові двосторонніх відносин на законодавчому рівні. В. Литвин висловився за активізацію міжпарламентського співробітництва на всіх рівнях і запросив Голову Консультативної Ради (Парламенту) Королівства Саудівська Аравія відвідати Україну з візитом.
Голова Верховної Ради вважає перспективним співробітництво в торгово-економічній сфері, в галузях енергетики, аерокосмічній, у сферах АПК, гуманітарній та культурній, розвиток відносин у галузі освіти, зокрема, обмін студентами. На думку В. Литвина, перспективним є також участь Саудівської Аравії у підготовці до чемпіонату Євро-2012 у частині розбудови інфраструктури та готельного господарства в Україні.
У свою чергу, пан Посол наголосив на зацікавленості його країни в усебічному розвитку відносин з Україною і висловив сподівання на інтенсифікацію міжпарламентського діалогу. «Є спільне бажання керівництва наших країн активізувати двосторонні взаємини», — сказав Дж. Алхазал. Він також повідомив про те, що заплановано укласти низку міжвідомчих угод щодо подальшого розвитку двосторонньої співпраці в різних галузях.
Пан Посол передав В. Литвину вітання від Голови Консультативної Ради і висловив співчуття у зв’язку з трагедією, що сталася у Нікопольському районі Дніпропетровської області.