Низка поважних засобів масової інформації розповсюдила заяву активістів Центру протидії корупції, що нібито Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов блокує реєстрацію законопроекту про створення Національного антикорупційного бюро, внесеного Президентом України до парламенту.

Хочемо довести до відома представників ЗМІ, а також громадських активістів, які розповсюджують цю необ’єктивну інформацію, що Голова Верховної Ради України нічого не блокує та діє виключно в межах Регламенту та законодавства.

На даний момент у парламенті зареєстровано два законопроекти, які стосуються створення Національного антикорупційного бюро. А саме — законопроект 4780 авторства народного депутата України Віктора Чумака та ще сімох народних депутатів, і законопроект 4781 авторства народного депутата України Олександра Абдулліна та ще трьох депутатів.

Внесений Президентом України до парламенту законо-

проект про створення Національного антикорупційного бюро не був зареєстрований, тому що його внесено пізніше 14-денного терміну реєстрації альтернативних законопроектів (згідно із Регламентом Верховної Ради). Окрім того, згаданий законопроект фактично дублює закон 4780 авторства народного депутата України Віктора Чумака, який розглядатиметься на найближчому засіданні парламенту у вівторок, 16 вересня.

Тільки в разі неприйняття зареєстрованих раніше законів, відповідно до Регламенту, можуть бути зареєстровані й інші аналогічні закони.

Тому прохання до тих, хто робить замовні заяви, знайти час для вивчення Регламенту Верховної Ради України або проконсультуватися з людьми, обізнаними з цими питаннями.