Учора відбулася позачергова сесія Рівненської обласної ради, на якій розглянуто питання: про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення 2-го батальйону територіальної оборони Рівненської області на 2014 рік; про внесення змін до Обласної програми протидії тероризму на 2014—2015 роки; про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.
— Позачергова сесія облради скликана тому, що потрібно терміново виділити майже 198 тисяч гривень на ремонт військової техніки для потреб АТО, а також майже 99 тисяч гривень на закупівлю бронежилетів для батальйону територіальної оборони «Горинь», — сказала в.о. директора департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк.
На сесії йшлося про необхідність внести зміни до законодавства щодо скасування тендерів на закупівлю військового спорядження, оскільки вони забирають багато часу і супроводжуються бюрократичною тяганиною. Відтак, допоки буде дотримана процедура проведення тендерів, це спорядження здорожчає у зв’язку зі зростанням курсу долара. Також мова йшла про необхідність звернутися до Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України про заборону відчуження військової техніки комерційним структурам, допоки країна сама потребує такої техніки.
Рівне.