У видавництві «Країна мрій» вийшла книжка «Феномен доктора Хауса» — про історію створення, героїв та акторів відомого телесеріалу.
Один з авторів видання — відомий український письменник Андрій Кокотюха. Редактори «Країни мрій» помітили, що Андрій носить футболку із зображенням Г’ю Лорі (головного актора суперсеріалу), а отже, він один із шанувальників «Хауса...». От зірці українського детективного роману й запропонували написати цю книжку. Тут проведено паралелі між Хаусом і Шерлоком Холмсом — обоє геніальні, обоє сексисти, наркомани і девіантні особистості.
У «Феномені доктора Хауса» насичена інформативна частина — про медицину і життя американців. Що із показаного в телесеріалі збігається з реальністю сучасної Америки, а що притягнуто за вуха? Чим саме займаються імунологи, терапевти, анестезіологи тощо? Це має вигляд невеличкого медичного довідника, до якого в кінці книжки входять розповіді і про загадково складні хвороби, що їх діагностують та лікують Хаус і його команда. Ще розповідається, для чого і як діють МРТ, біопсія та інтубація. Отже, читач може оцінити всю серйозність «наукової частини» книжки і самого серіалу.
Детально відтворено всі найголовніші повороти сюжету «Доктора Хауса». Подекуди здається, що книжка є скороченою літературною його версією. Навіть коли ви не дивилися жодної серії, вам неважко буде зрозуміти, про що йдеться. А ще на читачів очікує зустріч із головними акторами телешоу та їхніми біографіями. На сторінках видання вони діляться ставленням до свого персонажа та до акторів-партнерів, передусім, звісно, до Г’ю Лорі.
Книжку написано зі знанням предмета і любов’ю до нього. Такі книжки здатні подобатися — навіть якщо хтось із читачів і не погодиться з тим, у чому ж, на думку автора, полягає феномен знаменитого телесеріалу.