Сьогодні завершується офіційний візит Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова до Королівства Норвегія (м. Осло) з метою участі в Європейській конференції голів парламентів.

ПАРЄ і надалі підтримуватиме нас

Учора у ході офіційного візиту Олександр Турчинов зустрівся з Президентом ПАРЄ Анн Брассер.

Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо агресії Росії по відношенню до нашої країни.

За словами Олександра Турчинова, саме зараз настав переломний момент. «Мета Росії — не мир в Україні, а дестабілізація ситуації, але сьогодні є можливість примусити Росію зупинити агресію. І тому дуже важливо не припиняти тиск на Росію, доки вся російська зброя та військові не будуть виведені з території України, доки не будуть припинені провокації та обстріл нашої території і доки не буде відновлений жорсткий контроль на україно-російському кордоні».

Водночас, за його словами, нині саме російська сторона та підконтрольні їй терористичні угруповання постійно порушують домовленість про припинення вогню, намагаючись зірвати мирний план врегулювання конфлікту.

Крім того, керівник парламенту наголосив на важливості продовження моніторингових місій міжнародних спостерігачів за ситуацією.

Також співрозмовники приділили увагу майбутнім позачерговим парламентським виборам та реформуванню законодавства в Україні.

За словами Олександра Турчинова, наша країна потребує повного перезавантаження влади.

Він висловив переконання, що вибори пройдуть «чесно та прозоро, без застосування адміністративного тиску».

Зі свого боку, А. Брассер наголосила на тому, що ПАРЄ і надалі продовжуватиме підтримувати Україну, і всіляко готова допомагати нашій країні у реформуванні вітчизняного законодавства.

Наша країна ніколи не буде частиною Російської імперії

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов зустрівся зі Спікером Сенату Парламенту Нідерландів Анке Брукерс-Кноль.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили перебіг розслідування падіння малайзійського «Боїнга» на території, захопленій терористами на сході України, та поточну ситуацію в нашій державі, значну увагу приділивши питанню припинення агресії Росії по відношенню до України.

Олександр Турчинов висловив співчуття з приводу загибелі громадян Нідерландів внаслідок обстрілу терористами малайзійського «Боїнга» на території, захопленій терористами на сході України.

Окрім того, керівник парламенту підкреслив, що для України немає альтернативи щодо європейської та євроатлантичної інтеграції, наголосивши, що наша країна «ніколи не буде частиною Російської імперії».

Олександр Турчинов також зазначив, що приклад України, коли люди самостійно обирають свій шлях розвитку, «надзвичайно небезпечний для Путіна». «Путін боїться, що позитивна динаміка в нашій країні спричинить заворушення в Росії, яка просувається до тоталітаризму».

Під час розмови Голова Верховної Ради наголосив, що для України сьогодні важливий прихід інвесторів, щоб якнайшвидше стабілізувати економіку.

Зі свого боку, А. Брукерс-Кноль зазначила, що весь світ спостерігає, як Україна опирається агресії. «Весь світ вас підтримує», — заявила вона.

Крім того, А. Брукерс-Кноль наголосила, що Нідерланди та Євросоюз підтримують усі нинішні кроки нашої держави і, особливо, підписання Угоди про асоціацію Україна—ЄС. «Це допоможе вам створити незалежну, заможну та сучасну країну», — підсумувала вона.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Спікер Сенату Парламенту Нідерландів А. Брукерс-Кноль.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов та Президент ПАРЄ А. Брассер.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.