Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко відвідав Національний педагогічний університет імені М. Драгоманова та Інститут журналістики Київського національного університету імені Т. Шевченка. Під час зустрічі зі студентами він презентував їм новий світоглядний портал «Рідна країна» (www. rіdnaua. org).

У Національному педагогічному університеті імені М. Драгоманова Микола Томенко нагадав, що наступного року виповнюється 170 років від дня народження Михайла Драгоманова, та наголосив, що відповідні урочисті заходи повинні пройти на належному рівні. Заступник Голови Верховної Ради також повідомив, що нещодавно він, перебуваючи з робочим візитом у Болгарії, запропонував болгарським науковцям та державним діячам спільно відзначити 170-річницю з дня народження цього відомого вченого, шанованого в обох країнах (М. Драгоманов певний час жив, працював та похований у Болгарії). «Його діяльність і спадщина належить і Україні, і Болгарії. А тому було би правильно відзначити цей ювілей на міждержавному рівні», — наголосив М. Томенко.

Заступник глави українського парламенту поінформував, що разом зі своїми колегами народними депутатами В. Зубановим та В. Петренком зареєстрували у парламенті проект постанови про відзначення 170-річчя з дня народження Михайла Драгоманова, в якій запропонували вшанувати річницю на державному рівні. У постанові, зокрема, пропонується: забезпечити ремонт Гадяцької спеціалізованої школи імені Михайла Драгоманова; здійснити упорядження вулиць, яким присвоєно його ім’я; окрім того, — забезпечити організацію тематичних виставок та показ тематичних теле- і радіопередач, присвячених життю та діяльності видатного вченого, а також сприяти виданню повного зібрання праць Михайла Драгоманова та спогадів про нього. «Михайло Драгоманов — це один із найвизначніших політичних діячів європейського світогляду, один із засновників української політологічної школи. Необхідно зробити все, щоб його спадщина як ідеолога європейської України належним чином були оцінена та вивчена», — сказав М. Томенко

Водночас ректор Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова Віктор Андрущенко повідомив, що в закладі також готують цілу низку акцій до пам’ятної дати.

Прес-служба заступника Голови Верховної Ради.