У середу, після набуття чинності законом про Кабінет Міністрів, Президент Віктор Янукович відправив у відставку двох «зайвих» віце-прем’єрів — Володимира Сівковича та Віктора Слауту. 
Оскільки за цим законом у складі уряду мають бути чотири віце-прем’єри, то перша, після повернення Конституції 1996 року, кадрова інтрига стосувалася лише того, кого конкретно буде відправлено на посаду сьомого заступника голови Радбезу чи радника Президента. Як бачимо, Андрій Клюєв, Сергій Тігіпко, Віктор Тихонов, Борис Колесніков та їхні групи впливу зуміли довести потрібність перебування на віце-прем’єрських посадах. Проте кожен із них розуміє, що нинішні повноваження дають змогу Президенту в будь-який момент прийняти будь-які кадрові рішення. А про те, що найближчим часом можливі нові кадрові ротації, зокрема на рівні міністрів, сказав сам В. Янукович. «Поки що йдеться про вищий рівень Кабінету Міністрів, далі мова буде йти, безумовно, про скорочення заступників міністрів», — зазначив він у середу в інтерв’ю «5 каналу». Він висловився й за проведення адміністративної реформи, «щоб влада була ефективною і відповідальною».
Також у середу Президент підписав указ про питання діяльності органів виконавчої влади. За словами глави адміністрації Президента Сергія Льовочкіна, оскільки указ передбачає подальшу гармонізацію відносин між гілками української влади після повернення до Конституції 1996 року, то цим документом керівникам центральних органів виконавчої влади доручено продовжувати виконувати повноваження на посадах, діючи при цьому відповідно до Конституції, а також норм інших законодавчих актів, що не суперечать Основному Закону. Крім того, згідно з цим указом Комітет з економічних реформ має у місячний термін опрацювати оптимальну систему структури центральних органів виконавчої влади з метою усунення дублювання їх повноважень та скорочення чисельності управлінського апарату й витрат на його утримання. «Це принципова позиція Президента. Скорочення буде істотне, тож у такий спосіб заощаджуватимуть значні бюджетні ресурси», — сказав С. Льовочкін.
Тим часом політичні експерти пробують спрогнозувати наступні кадрові рішення. Зокрема, під час учорашньої прес-конференції в агентстві «ІМК» директор компанії «Berta Communіcatіons» Тарас Березовець, директор школи політичної аналітики НаУКМа Олексій Гарань та заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький серед найреальніших кандидатів на звільнення назвали міністра охорони здоров’я Зіновія Митника, міністра оборони Михайла Єжеля, міністра економіки Василя Цушка та міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. Водночас О. Голобуцький зауважив, що «загроза звільнення може виникнути для будь-кого з членів Кабміну», проте на теперішньому етапі «кадрові ротації в уряді фактично не мають значення, оскільки, відповідно до Конституції 1996 року, основна виконавча влада зосереджується в руках Президента, а міністри перестають бути значущими політиками». Т. Березовець додав, що й у самого прем’єра Миколи Азарова послабився вплив на кадрові рішення. Однак що стосується позицій самого глави уряду, то, на думку О. Гараня, принаймні до місцевих виборів його відставки точно не відбудеться. «Азаров працюватиме й далі, але його можуть звільнити в тому разі, якщо економічна ситуація різко погіршиться», — сказав О. Гарань та додав, що «його звільнять у зв’язку з необхідністю «повісити» на когось відповідальність».