Їх не забуто

На кладовищі «Грабник», що в обласному центрі, відкрито меморіальну дошку з іменами 21 військовополоненого, які поховані тут, відслужено панахиду по загиблих. Поряд на стендах представлені їхні трофейні картки, де вказано біографічні дані. Цю інформацію отримано від об’єднання «Саксонські меморіали» (Німеччина), чому посприяли міська влада та УСБУ у області. Загалом в безіменних братських могилах на кладовищі «Грабник» спочивають майже 19 тисяч радянських військовополонених, розстріляних фашистами у 1941—1943 роках. Тож пошуковцям належить ще велика і копітка робота, щоб з’ясувати повні дані кожного із цих військовополонених.
Спокусилися на липові кредити
Як повідомили у прокуратурі Рівненської області, до суду скеровано кримінальну справу щодо п’яти членів організованої злочинної групи, які ошукали 400 рівнян.
Злочинці п’ять років тому створили дві фірми, діяльність яких нібито була пов’язана з наданням грошових позик населенню. Населенню пропонувалась спрощена система отримання кредитних коштів на вигідних умовах, за що клієнти мали зробити на рахунки підприємства обов’язкові грошові внески. Крім того, в укладених з клієнтами договорах замовчувалася інформація про справжні умови, а саме — термін отримання коштів у позику, види та розміри обов’язкових платежів, необхідність їх сплати до отримання позики та після її отримання, кількість та розмір цих платежів, розмір відсотків та сума переплати за користування позикою. Отож лише одиниці із чотирьохсот мешканців Рівного одержали кредитні кошти, тоді як шахраї поклали собі в кишені більш ніж 900 тисяч гривень.