Влада лукавить, коли говорить про економічні успіхи, оскільки кількість безробітних у країні не зменшується. Про це сказав лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк під час прес-конференції в Кіровограді.
Як повідомляється на офіційному сайті партії, за словами її лідера, індекс економічного зростання номер один у всьому світі — це рівень безробіття. «Проблема безробіття в Україні не вирішена взагалі: як було на початку року два мільйони безробітних, так і залишилось», — наголосив він.
Арсеній Яценюк зазначив, що цифра зростання ВВП, що її уряд подає як найбільше досягнення, не є вичерпним показником: «Навіть якщо буде 30-відсоткове зростання ВВП, але залишиться два мільйони безробітних, це нічого не означатиме».
Він підкреслив, що жодних економічних успіхів в Україні немає. «Інфляція у вересні — 2,9 відсотка — встановила рекорд за останні 12 років. А з набирання нових боргів уряд Азарова перевершив уряд Тимошенко. Юлія Володимирівна взяла 12 мільярдів доларів кредиту в Міжнародного валютного фонду, а Микола Янович, який її критикував і казав, що ніколи так не робитиме, пішов далі — взяв у МВФ 15 мільярдів», — сказав він.
Не зникли й проблеми з відшкодуванням ПДВ. У вересні випустили податкові облігації, припинивши відшкодування ПДВ грошима. Але кому вони дісталися — невідомо. За словами лідера «Фронту змін», уряд також продовжує збирати податки наперед.