У ніч на четвер в Мукачевому, на Першотравневій набережній, у п’ятиповерховому чотирипід’їзному 70-квартирному житловому будинку стався вибух газу. Його причина встановлюється, повідомили «Голосові України» в облМНС.

За попередніми даними, епіцентр вибуху містився в квартирі № 33 (другий під’їзд), де йде ремонт. Зруйновано перекриття на п’ятому поверсі в квартирах №№ 19 і 20 першого під’їзду, квартирах №№ 33 та 34 другого під’їзду та перекриття над сходовим маршем другого під’їзду. Також пошкоджено шибки у цьому та сусідньому будинках.

Черговим караулом пожежників з-під завалів урятовано двох та евакуйовано 68 громадян. Дев’ятнадцять чоловік, серед яких шестеро дітей, відселено в лікувально-спортивний оздоровчий комплекс «Латориця», решта мешканців перебувають у родичів.

Завдана матеріальна шкода та причини надзвичайної події з’ясовуються. За попередніми даними, загиблих і травмованих немає.

Учора просто зранку на зруйнованому будинку почалися ремонтно-відновлювальні роботи, до яких залучено всі служби життєзабезпечення області. Лише від рятувальників тут задіяно 30 одиниць техніки і 70 чоловік особового складу.

Мукачеве.