Інвестори, що сприяли відновленню роботи державного підприємства «Тростянецький спиртозавод», взяли на себе зобов’язання у першу чергу виплатити трудівникам заборговану за попередні роки зарплату. Наступним кроком стане вдосконалення технології виробництва спирту та благоустрій території. Ще одне зобов’язання стосується безперебійного забезпечення житлового мікрорайону водопостачанням. Про це повідомив голова Тростянецької райдержадміністрації Сергій Скіць після зустрічі з колективом підприємства та його новим директором Олександром Лисенком.
За словами керівника заводу, найбільш проблемними у спиртовій галузі держави нині є пошук ринків збуту продукції та безпідставно завищена вартість меляси (це один з видів сировини, на якій працює підприємство). Олександр Лисенко назвав перспективними дві перші угоди на постачання продукції на Ладижинський завод ферментних препаратів «Біолік» Вінницької області та Котовський винозавод Одеської області. Бо вони є довготривалими.
У порівнянні з іншими підприємствами галузі, Тростянецький спиртовий завод виробляє найширший спектр продукції. Тут упроваджено комп’ютерні технології виробництва.
Завод почав роботу ще у 1863 році. Створили його французькі акціонери. Вже тоді тростянецький спирт знали в Європі. Високу оцінку якості продукції тростянецьких спиртовиків дають і нині. Його готові купувати зарубіжні споживачі. Держава мала б створити належні умови для експорту такої продукції, наголошують працівники галузі. А поки їх нема, спирт реалізують переважно в Україні. Робити це непросто, бо внутрішній ринок переповнений «огненною водою».