Через місяць столицю очікує ще одне свято друкованого слова. З 11 по 14 листопада в київському експоцентрі «Спортивний» відбудеться традиційний Київський міжнародний книжковий ярмарок «Книжковий світ-2010». Організатори мають намір порадувати відвідувачів не тільки книжковими новинками. Цього разу в рамках 13-го «Книжкового світу» працюватиме справжня кухня. Вона пригощатиме відвідувачів не тільки вишуканими стравами письменницької праці й натхнення, а й кулінарними витворами у виконанні майстрів пера. У програмі форуму також — зустрічі авторів із читачами, театральні постановки, концерти, соціальні проекти.
Виставочні заходи об’єднані в кілька програм, якими, мабуть, хочуть продемонструвати єдність друкованого слова й шлунка, книги й політики, літературного твору й театру, кіно, музики, класичного джерела знань і всесвітньої павутини. Загалом — показати роль і вплив книги на наше життя у всьому її різноманітті.
Крім того, в рамках ярмарку 13 листопада відбудеться День дитячої книги. Маленьких читачів очікують конкурси, ігри, майстер-класи й подарунки, а також можливість взяти участь у створенні мультиків від дитячої студії мультиплікації «Червоний собака». А дні фантастики на «Книжковому світі» прикрасять особистою присутністю майстри художнього слова Анджей Сапковський, Марина й Сергій Дяченки, Генрі Лайон Олді, Юрій Винничук, Дмитро Биков та інші.
Осінь багата на книжкові презентації. Традиційний львівський форум видавців, що відбувся місяць тому, ще раз засвідчив: попри нелегкі часи, інтерес до книги не згасає. Щоправда, і видавці, й розповсюджувачі, і споживачі друкованої продукції ображені недостатньою увагою до видавництва з боку влади. Мовляв, без державної підтримки галузі не вижити. За словами заступника голови Держкомітету телебачення й радіомовлення Анатолія Мураховського, під кінець року очікується падіння виробництва тиражів і назв книг ще на 30%. Комітет розробляє державну програму з популяризації української книги, яку незабаром планує подати на розгляд Кабінету Міністрів.