Голова Верховної Ради Володимир Литвин вручив відзнаки парламенту — Почесні Грамоти Верховної Ради українським шахістам, членам збірної України з шахів, які здобули перемогу на Всесвітній шаховій олімпіаді. Вітаючи спортсменів та їхніх наставників із блискучою перемогою — збірна України виборола перше місце серед 160 команд, Володимир Литвин зауважив, що успіх українських шахістів ще раз підтверджує, що ми є шаховою державою, і водночас має нагадати всім інститутам влади, що треба предметно займатися розвитком цього виду спорту. «Бо в багатьох випадках тримаємося на сподвижництві, — сказав глава парламенту. — Однак шахи — це не просто гімнастика для розуму, а й розвиток інтелекту. Успіхи українських шахістів надають престижу й авторитету Україні».
Президент Федерації шахів України Віктор Капустін розповів, що боротьба на Всесвітній шаховій олімпіаді була дуже жорсткою, і все вирішилося в останньому турі. Українська команда була дуже потужною, адже в її складі є олімпійські чемпіони. Голова Федерації шахів висловив сподівання, що ця перемога надасть певний імпульс до підтримки розвитку цього виду спорту з боку держави. Володимир Литвин запропонував провести шаховий турнір за участі народних депутатів та вітчизняних гросмейстерів, адже у Верховній Раді є депутатська збірна з шахів, і щорічно відбуваються шахові турніри.
Серед нагороджених Почесною Грамотою Верховної Ради за вагомий особистий внесок у розвиток шахів в Україні, забезпечення успішного виступу в найпрестижніших міжнародних змаганнях, примноження спортивної слави та формування позитивного міжнародного іміджу — президент Федерації шахів Віктор Капустін, тренер збірної з шахів Олександр Моісеєнко, міжнародний гросмейстер та тренер Василь Іванчук, спортсмени-інструктори збірної.
На знімку: спортсмен-інструктор збірної команди України з шахів, міжнародний гросмейстер Павло Єльянов, Володимир Литвин, спортс-мен-інструктор збірної команди України з шахів, міжнародний гросмейстер Василь Іванчук, головний тренер з неолімпійських видів спорту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, міжнародний гросмейстер Володимир Тукманов, провідний тренер з неолімпійських видів спорту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, заслужений тренер України Леонід Тимошенко.