«Ужгород — найкраще місто України». Таку досить амбітну назву має конкурс дитячих малюнків, який триває в рамках проекту громадянської платформи «Створимо краще місто в Україні».
За словами організатора, представника «Культурно-мистецької фундації «ПораБуло» Юлії Миронової, дітям віком від 5 до 15 років пропонують на одній половині альбомного аркуша намалювати проблеми рідного міста, а на іншій — їх розв’язання. Інша представниця фундації Наталка Тарнай додає: добре було б, якби дитина змогла ще й словесно «захистити свій малюнок». Результати оцінюватиме компетентне журі. Роботи прийматимуть до 15 жовтня, а наступного дня їх можна буде побачити на виставці. Переможців нагородять призами й екскурсіями до музеїв.
«Робимо ставку на «джуніор»-сектор у нашій програмі. Бо давно відомо: те, що кажуть діти, — завжди істина, — зазначає співорганізатор проекту громадянської платформи «Створимо краще місто в Україні» Володимир Приходько. — Конкурс допоможе малюкам самореалізуватися. А згодом настане перехід від мистецтва до громадянського усвідомлення, любові до рідного міста». Володимир Приходько зізнається, що його діти також стануть учасниками конкурсу. І не випадково: їхній прадід по материнській лінії Федір Манайло був одним із фундаторів закарпатської школи живопису, народним художником України.