Сьогодні в селищі Городище, що неподалік Марганця, проводжають в останню дорогу загиблих в аварії, яка сталася вранці 12 жовтня на переїзді залізничного перегону Нікополь—Марганець. Вісьмох жертв цієї трагедії уже поховали вчора. У родині Бідняків одразу втратили трьох рідних людей. Того дня Анатолій Якович і Валентина Іванівна із 13-річним онуком Ромою їхали на ринок до Марганця, де на них чекав син. Про трагедію на переїзді йому по телефону розповіла теща, й Олександр одразу кинувся дзвонити матері, але її телефон не відповідав. Він сам поїхав на переїзд і застав там страшну картину.
Кількість жертв у цій аварії, яку назвали наймасштабнішою за роки незалежності України, вже збільшилася до 43 осіб. Як повідомили в Центрі пропаганди ГУ МНС в області, 38 з них загинули на місці ДТП, двоє померли дорогою до лікарні, ще трьох лікарям не вдалося врятувати. Серед загиблих — троє дітей (1997, 1995 і 2003 року народження). Тіла чотирьох жертв досі залишаються невпізнаними.
Нині медики борються за життя десятьох потерпілих, які перебувають в обласній клінічній лікарні імені Мечникова — сюди у ніч на середу за допомогою санітарної авіації були доправлені й ті, кого спочатку госпіталізували до марганецької лікарні. Вчора двох потерпілих уже перевели в загальне відділення, стан семи лишався стабільно тяжким, а одна жінка перебуває у вкрай важкому стані.
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул узяв під особистий контроль надання допомоги постраждалим і закликав усіх жителів області висловити підтримку тим, хто опинився на лікарняному ліжку, та родинам загиблих. Обласна влада вже виділила для цього 200 тисяч гривень. Відкрито розрахунковий рахунок, на який можна переказувати кошти. По сто тисяч гривень згідно з рішенням уряду отримають постраждалі та сім’ї, які втратили рідних.
Як відомо, урядову комісію з розслідування причин надзвичайної ситуації очолив Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв. На місці трагедії побував Президент України Віктор Янукович. За фактом загибелі людей порушено кримінальну справу: згідно з ч. 3 ст. 286, порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років. Увечері того самого дня рух залізничною колією було повністю відновлено.
Попередні причини трагедії відомі: рейсовий автобус із 53 пасажирами, що прямував із селища Городище до Марганця, раптово виїхав на колію і зіткнувся з локомотивом, що належить залізничному депо м. Нікополь Придніпровської залізниці, який рухався з Нікополя до станції Мирова.
Що змусило водія із 36-річним водійським стажем, двадцять років з яких — за кермом автобуса, так грубо порушити правила, знехтувати очевидною небезпекою (кажуть, що й пасажири кричали йому, щоб зупинився), тепер уже не дізнається ніхто. Головний винуватець аварії також загинув. Чи не найбільше пощастило в цьому автобусі Дмитру Олійнику, який працює підземним електрослюсарем на шахті. «У лікарні з ним чи не єдиним із потерпілих можна було поспілкуватися. Інших привезли у дуже тяжкому стані», — розповіли кореспонденту «Голосу України» представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області, які також працювали на місці трагедії, і схвально відгукнулися про те, як тут була організована медична допомога.
Дмитро того ранку зібрався у справах до Нікополя і пропустив в автобус мало не всіх бажаючих їхати — серед них було багато пенсіонерів. Сам став на підніжку біля дверей. Оскільки автобус був набитий, то він не бачив дороги. Пам’ятає тільки, що зупинилися, а потім поїхали. Навіть удару не відчув, опритомнів на узбіччі. Його машиною підібрали знайомі й відвезли до лікарні. 23 жовтня Дмитро Олійник відсвяткує свій 31-й день народження.
Наразі транспортне управління прокуратури області розпочало перевірку перевізників, Придніпровської залізниці, Державтоінспекції. Насамперед, повідомляє прес-служба прокуратури, перевірки проведуть у Марганці, а найближчим часом ними будуть охоплені всі перевізники в регіоні.
 
Розрахунковий рахунок для надання допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортної пригоди на залізничному перегоні 
Марганець—Нікополь
Отримувач: Марганецьке управління праці та соціального захисту населення
Розрахунковий рахунок: №35428025000278
Код ЄДРПУ: 03192193
МФО: 805012
ГУДКУ у Дніпропетровській області. 
м. Дніпропетровськ
Призначення платежу: Для надання матеріальної допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортної пригоди на залізничному перегоні Марганець—Нікополь.