Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко отримав відповідь на своє звернення до Прем’єр-міністра Миколи Азарова стосовно необхідності вирішення проблеми нелегального витоку українських капіталів через Республіку Кіпр.
Нагадаємо, парламентарій звернувся до глави Кабміну з проханням якнайшвидше внести до Верховної Ради урядовий законопроект про денонсацію угоди між СРСР та Республікою Кіпр про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна від 29 жовтня 1982 року. Згідно з цим документом від сплати звільняються будь-які доходи, які перераховуються з однієї країни в іншу, за винятком деяких випадків оподаткування фізичних осіб та доходів постійних представництв. «Не секрет, що це створює для великого бізнесу сприятливі можливості цілком легально, без будь-якого оподаткування, виводити за кордон значні суми коштів, а також реалізувати різноманітні схеми мінімізації податкових зобов’язань», — йшлося у зверненні.
Водночас у відповіді, що надійшла заступнику Голови Верховної Ради за підписом Прем’єр-міністра, сказано: у зв’язку з відновленням переговорного процесу з Кіпрською стороною про укладення Конвенції між урядом України і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування і запобігання ухиленням від податку на доходи, а також планами провести наступний раунд двосторонніх консультацій у листопаді цього року в Києві Кабінет Міністрів вважає недоцільним внесення законопроекту про денонсацію угоди.
Прес-служба заступника Голови Верховної Ради.