Перша частина призовників — 84 юнаки-закарпатці — поповнили лави Збройних сил України. Урочистості з цієї нагоди відбулися в обласному військовому комісаріаті.

Загалом цієї осені із Закарпаття до армії мають піти 770 юнаків. Більшість служитиме в Сухопутних військах — 284, а в Повітряних силах — 163. Решту чекають Внутрішні війська, Військово-морські сили та інші формування.
Призову підлягають юнаки 1985-1992 років народження. За словами виконувача обов’язків обласного військового комісара полковника Анатолія Балашова, проблем із призовом на Закарпатті не буде:
— Нині служба в армії стає перепусткою в світ престижних професій, тому серед молоді бажаючих поповнити лави Збройних сил України стає дедалі більше. Загалом за останні три роки область — у лідерах за результатами виконання призовної кампанії.
Наші хлопці служитимуть у Києві, Львові, Золочеві, Євпаторії та Василькові.
— Глибоко символічно, що напередодні великого свята — Покрови Пресвятої Богородиці — ми зібралися, щоб урочисто провести на службу до війська кращих юнаків нашого краю, — з такими словами звернувся до молоді керівник обласної призовної комісії Іван Качур. — За час служби навчитеся вибудовувати стосунки в колективі, відповідально ставитись до завдань, опануєте нові спеціальності. Це буде вашим першим тестом на справжнє доросле життя.
На завершення урочистостей майбутніх солдатів благословив на ратну службу Вітчизні отець Василій. Юнаки отримали подарунки — комплекти засобів особистої гігієни.
Вл. інф.