Уряд Криму підписав угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво із французьким регіоном Лангедок-Руссільйон. Угода була підписана в Сімферополі першим заступником голови Ради міністрів АРК Павлом Бурлаковим і керівником Лангедоку Жоржем Фрешем.
Ж. Фреш означив три напрями співробітництва між регіонами. Це «політика використання води», туризм і транспортна сфера. Він розповів, що в адміністративному центрі регіону місті Монпельє працюють три тисячі фахівців, які займаються дослідженням води, і компанія світового рівня з її очищення. «Ми могли б розв’язати питання води у вашому регіоні упродовж двох років», — сказав Ж. Фреш.
Французький чиновник зазначив, що збільшити кількість туристів у Криму в 3—4 рази можливо за рахунок «стародавніх міст», таких, як Пантікапей (нинішня Керч).
Монпельє — також світовий центр в галузі виноробства. «Ми створили виноградники в Угорщині, Південній Африці, Аргентині, Чилі, Австралії, Новій Зеландії. Виноробство — майбутнє Криму. Тож можна почати роботу з адаптації кримських вин до європейського смаку», — підкреслив Ж. Фреш.