На ЗАЗі — чергове піднесення виробництва

У вересні випуск легковиків зріс на 25 відсотків — до 4212 одиниць. Щоправда, значне літнє падіння виробництва навіть із таким сплеском вересневих показників не дасть змоги наблизитися до рівня 2009 року. Адже тоді за дев’ять місяців виробили не 28399 одиниць автотехніки, як цьогоріч, а на 31 відсоток більше. Причина — значне падіння виробництва саме легковиків. До речі, хоч у вересні виробництво автобусів та вантажівок дещо впало, однак загальна кількість автомобілів цих класів 2010 року помітно зросла: автобусів — до 2186 одиниць (плюс 35 відсотків), і вантажівок — до 319 (у 3,3 разу).
З Десни доставлено байдак XІX століття
Підняте з дна річки унікальне плоскодонне судно — вже в реставраційному ангарі Національного заповідника «Хортиця». Генеральний директор заповідника Максим Остапенко — знаний спеціаліст з підводної археології. Це і його зусиллями теж на дні Дніпра знайдено, а потім в 1999 році піднято і музеєфіковано знамениту козацьку «чайку» зі складу російської Дніпровської флотилії 1737—1739 років. У 2007 році, теж поряд із Хортицею, знайшли і підняли на поверхню залишки затонулої бригантини того періоду. І ось тепер настала черга байдака — вантажного судна, «побратими» якого курсували річками України з XVІ до початку XX століття. Йому теж належить стати експонатом місцевого музею судноплавства.
Вкрали 56 метрів залізничних колій
Днями до Заводського райвідділу міліції Запоріжжя надійшла заява від однієї з фірм, котра торгує металом, що в неї викрали 56 метрів залізничної колії. Сталося це в районі вулиці Тепличної — місце не тихе, однак два дні напруженої праці зловмисників якось випали з поля зору не тільки місцевих жителів, а й сторожів. Тепер правоохоронцям доведеться довго шукати незвичайну пропажу.