Приблизно двісті чиновників, вишикувавшись у шеренги на березі Вишенського озера, протягом години під керівництвом інструктора робили ранкову зарядку з пробіжкою та вправами на перекладині та брусах. Запросив їх розім’яти м’язи сам голова облдержадміністрації Микола Джига.
— Такими акціями маємо намір привернути увагу вінничан до власного здоров’я, — пояснив він. — Здоров’я — головна цінність людини, а турбота про нього є одним з пріоритетів влади. Тому влада має перша подати приклад відповідального ставлення до здоров’я. Якщо й надалі заохочуватимемо людей до фізкультури, тоді менше їх ходитиме до лікарів, а це — економія грошей як для сімейного бюджету, так і для держави.
Ініціатор зарядки наголосив також, що фізкультура і спорт — це альтернатива курінню, пиву та горілці. На колективні зарядки Микола Джига запрошує вінничан двічі на тиждень — у середу та суботу о сьомій ранку. За його словами, сам він робить зарядку щоденно, крім п’ятниці, коли відпочиває від фізичних навантажень. А ще — не курить і не вживає спиртного.