Невеличке містечко Локачі на деякий час стало спортивним центром Волині. Сюди на XXІV фестиваль з фізичної культури і спорту та сільські спортивні ігри, присвячені 60-річчю утворення Всеукраїнського спортивного товариства «Колос», прибули команди з багатьох населених пунктів області. Господарі подбали, щоб це дійство стало справжнім святом: стадіон обгородили, встановили сидіння, зробили необхідні розмітки на футбольному полі та бігових доріжках, обладнали майданчики для спортивних ігор.
Приємно, що керівники більшості міст і районів традиційно на відкритті фестивалю крокували в колонах разом зі спортсменами. Завдяки такому ось єднанню лише за останні два роки з’явилися прекрасні стадіони в райцентрі Любешів та в селі Боратин Луцького району. Загалом на Волині стало доброю традицією облаштовувати сучасні спортивні майданчики в житлових районах і навчальних закладах.
Що стосується самих змагань, то вони проходили з десяти видів. Переможцями в перетягуванні каната стала дружна команда Луцького району, першість серед метальників колоди здобув Роман Рижий із цього самого району. Особливою напругою відзначалися змагання серед гирьовиків. Прекрасну техніку продемонстрував майстер спорту Василь Гнатюк із Горохівського району, який 56 разів підняв дві 24-кілограмові кулі. Лише на один раз менше підняв гирі його наставник Андрій Книш із Турійська. Загальнокомандне перше місце серед районів дісталося лучанам, серед міст — команді обласного центру.
Фото автора.