«Я попереджаю всіх керівників, які очолюють підприємства житлово-комунального господарства, що всі нестимуть персональну відповідальність за доручену ділянку роботи». Так голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов завершив свій виступ на засіданні колегії СМДА, на якій йшлося про готовність міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2010—2011 років.

Зі свого боку В. Саратов вжив заходів для гарантування безперебійної роботи галузі. Зокрема, використовуючи повноваження начальника Цивільної оборони міста, керівник міськадміністрації видав наказ, що забороняє керівникам підприємств, установ і організацій — постачальникам енергоносіїв (незалежно від форми власності) обмежувати подачу енергоносіїв лікарням, школам, дитячим яслам і садкам, будинкам престарілих, інтернатам. «Діти й престарілі в жодному разі не повинні постраждати від якихось наших проблем у ЖКГ», — так він прокоментував своє рішення.

На засіданні було рекомендовано керівникам теплопостачальних підприємств провести з 15 по 19 жовтня випробування на тепловий ефект котелень, теплопунктів, об’єктів соціальної сфери й житлових будинків.