Учора Президент України Віктор Янукович побував з робочою поїздкою на Дніпропетровщині. Глава держави відвідав ДП «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова», де ознайомився зі складальним виробництвом ракетно-космічної техніки, зразками продукції, а також взяв участь у нараді з питань розвитку підприємств ракетно-космічної галузі. Президент запевнив, що держава завжди опікуватиметься однією з найважливіших галузей в Україні і робитиме все, щоб наша ракетно-космічна галузь була однією з кращих у світі. «Це — престиж держави, її обличчя та гордість», — зазначив він.
Президент України також відвідав відкритий урок у Дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву №5, який провели з дітьми олімпійські чемпіони Олександр Волков та Арвідас Сабоніс. Віктор Янукович поспілкувався з вихованцями школи, яка вже виховала чотирьох олімпійських чемпіонів, подарував учням комплекти нової спортивної форми та баскетбольні м’ячі і сам отримав подарунок — майку баскетбольного клубу «Дніпро» з першим номером.
Далі, згідно з програмою робочої поїздки, під головуванням Президента України в приміщенні облдержадміністрації відбулося розширене засідання регіонального комітету з економічних реформ Дніпропетровської області під назвою «Курсом реформ — до конкурентної економіки і сильної консолідованої держави».
На засіданні голова облдержадміністрації Олександр Вілкул розповів про економічну ситуацію в області і про перспективи її розвитку, зокрема, про впровадження проекту, який спрямовано на підвищення конкурентоспроможності регіону. Насамперед мова йде про різкий ривок в розвитку сільського господарства та будівництва.
У цьому зв’язку Віктор Янукович дав доручення міністру будівництва і регіонального розвитку Володимиру Яцубі відпрацювати створення організацій, які б надавали сервісні послуги для підготовки майданчиків під будівництво, щоб інвестори не витрачали на це часу і зусиль.
Серед питань, які потребують першочергового вирішення, Віктор Янукович звернув увагу на екологічні проблеми регіону, на будівництво кільцевої дороги і метрополітену. У бюджет наступного року, пообіцяв Президент, буде закладено 250 млн. грн. на будівництво метрополітенів у містах-мільйонниках. Ті 25—30 млн., що виділялися раніше, витрачалися лише на утримання метро. Держава не може більше так «палити коштів», зауважив він, метрополітени треба будувати.
Виступаючи перед учасниками засідання, Президент наголосив: безумовно, перший етап практичного напрямку реформ буде важким, а подекуди й болісним. Однак економіці для одужання потрібні саме хірургічні, але точні заходи. «Я впевнений, — сказав він, — будь-які реформи неможливо зробити з київських кабінетів. Наша програма економічних реформ буде успішною тільки тоді, коли до її виконання будуть залучені кожне місто, кожний регіон».