Компартія працює над проблемою забезпечення першого робочого місця молодим спеціалістам. Про це заявив лідер Компартії України, голова парламентської фракції комуністів Петро Симоненко на зустрічі зі студентами Національного гірничого університету в Дніпропетровську, повідомили «Голосу України» в прес-службі КПУ. «Адже, не знайшовши роботу, молоді спеціалісти йдуть торгувати на ринок», — сказав лідер КПУ.
Крім того, комуністи ініціюють законопроект, який гарантуватиме малозабезпеченим студентам можливість довчитися без загрози відрахування з вищого навчального закладу.
Комуністична партія України виступає і проти ліквідації районних рад як ланки управління містами. «Ми проти ліквідації райрад. Це не поліпшує співробітництво районної ради і виборця, а, навпаки, погіршує її як у часі, так і у просторі», — наголосив лідер КПУ.
Петро Симоненко пояснив, що тенденція до ліквідації райрад спостерігається насамперед у містах-мегаполісах, де, за його словами, «владою заволоділи представники великого капіталу». До того ж народний депутат оцінив тенденцію до ліквідації міськими радами райрад як негативне явище та зауважив, що це жодним чином не допомагає розвитку демократії. Водночас у питанні відстоювання власних інтересів, переконаний лідер комуністів, має проявити себе і місцева громада.
Скептично оцінив Петро Симоненко ефективність дії нової економічної конституції. Оскільки, на його переконання, будь-який Податковий кодекс не працюватиме в умовах панування тіньової економіки. А в Україні, за різними підрахунками, 50 відсотків економіки України перебуває в тіні.
За словами лідера комуністів, усі проблеми в Україні — чи то кредитування підприємництва, чи то співробітництва з МВФ, мають вирішуватися тільки у комплексі, а не розглядатися окремо.