Футбол. Євро-2011 серед молодіжних команд (U-21). Плей-оф. Перші матчі. Швейцарія—Швеція. 4:1. Ісландія—Шотландія. 2:1. Чехія—Греція. 3:0. Італія—Білорусь. 2:0. Англія—Румунія. 2:1. Іспанія—Хорватія. 2:1.

Нідерланди—Україна. 1:3. Голи: Кривцов, 2, 7, Коноплянка, 73(п), де Йонг, 79.
Нідерланди: Крул, Янмаат, Брума, Куйпер, Марселліс, Фер (Стокман, 46), Вейналдум (Дост, 77), Гортер, Бісесвар, Люк де Йонг, ван Вольфсвінкел (Кабрал, 77). Тренер — Кор Пот.
Україна: Бойко, Бутко, Ракицький, Степаненко, Селін, Кривцов, Чеснаков (Петров, 90+3), Морозюк (Опанасенко, 71), Коноплянка (Гармаш, 88), Зозуля, Ярмоленко. Тренер — Павло Яковенко.
Вилучено Гортера, 90+1.
Рефері — Марк Клаттенбург (Англія).
9 жовтня. Роттердам. Стадіон «Гетт Кастіл». 10 000 глядачів. 12 градусів.
Вирушаючи до країни тюльпанів, Павло Яковенко розповів, що налаштовував свою команду лише на перемогу. І серйозність такої заяви підопічні Павла Олександровича почали доводити з перших хвилин, одразу повівши в рахунку 2:0. Звичайно, такий перебіг подій приголомшив і помаранчеву команду та її прихильників.
В обох випадках штрафні заробляв Роман Зозуля, стандарти виконували Ярослав Ракицький та Євген Коноплянка, а завершував справу влучними ударами Сергій Кривцов (на знімку). Спершу він поцілив ударом головою, а потім скористався невдалою грою Крула і добив м’яча в порожні ворота.
Наші хлопці не... злякалися такого успішного початку, бо й надалі до перерви мали величезну перевагу. Хоч м’ячем більше володіли нідерландці, зате гострі моменти частіше створювали українці. Приголомшені оборонці збірної Нідерландів ніяк не могли нейтралізувати ударну групу збірної України: Коноплянку, Зозулю, Андрія Ярмоленка та Миколу Морозюка. І що особливо важливо — підопічні Павла Яковенка дуже надійно оборонялися.
До перерви гості могли відзначитися ще не раз. Але Зозуля не добив з кількох метрів після пострілу Коноплянки, а удар Тараса Степаненка прийшовся в поперечину. Коноплянка мав ще кілька непоганих нагод, однак Євгенові забракло влучності.
Після відпочинку, як і очікувалося, нідерландці докумекали, як боротися з обороною українців. Тому Денисові Бойку довелося рятувати команду. Зозуля змарнував ще один добрий шанс. У карному майданчику Нідерландів він обіграв двох оборонців і пробив зблизька, та влучив у воротаря. Гра набирала обертів, бо господарі помітно додали в швидкості.
Але удача того вечора була на нашому боці. Зрештою, українці влучили втретє. Після подачі кутового пробив Степаненко, Кевін Стротман зіграв рукою. Коноплянка майстерно і холоднокровно реалізував пенальті. Нідерландці почали психувати, та ще й як! І одного разу вони забили після навісу зі штрафного. Але Люк де Йонг, як нам здалося, перебував у положенні «поза грою».
Утім, ця подія не вплинула на гостей. Навпаки, вони додали і пересунули гру до воріт суперника. Чудову нагоду забити четвертого м’яча мав Ярмоленко, але його удару трохи не вистачило точності. Завершували зустріч господарі в меншості, бо грубо проти Володимира Чеснакова зіграв Донні Гортер. Добре, що все закінчилося без травми.
Отже, вітаємо нашу збірну і її тренера. Нічого не скажеш, молодці та й годі! Тепер сподіватимемося, що й сьогодні на стадіоні імені Валерія Лобановського команда Яковенка зіграє успішно. 
Друзі-вболівальники, заповнюйте трибуни і підтримуйте наших хлопців, бо вони того варті! Початок зустрічі Україна—Нідерланди о 20.00.
Фото з архіву «Голосу України».