Переможниця обласного конкурсу сімейних лікарів Ольга Дрига з Дніпропетровського району отримала в подарунок моторолер, двом її колегам — з Покровського і Васильківського районів, — які посіли друге і третє місця, дісталися ноутбук і фотоапарат.

За інформацією головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, кількість практикуючих сімейних лікарів на Дніпропетровщині з року в рік зростає. Порівняно з 2005 роком їх збільшилося уп’ятеро, і наразі в області працює 270 сімейних лікарів. У нинішньому році створено 27 закладів загальної практики-сімейної медицини. Стовідсотково переведено на її засади лікарські амбулаторії у восьми районах: Апостолівському, Верхньодніпровському, Межівському, Новомосковському, Петриківському, Покровському, Синельниківському, Солонянському. В обласному центрі відкрито п’ять амбулаторій у віддалених районах, які оснащено відповідним обладнанням.
Усього в області функціонує понад 200 закладів сімейної медицини, 165 з них розташовані в сільській місцевості. У сімейних лікарів обслуговується 17,4 відсотка населення області (у тім числі 64,3 відсотка — із сільської місцевості та 8,6 відсотка міського населення).