Перебуваючи на Черкащині, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що команда глави облдержадміністрації повернула на Черкащину беріївські часи. 

За повідомленням прес-служби М. Томенка, він пояснив, що в Черкаській області вже стали нормою не тільки звільнення з роботи, тиск, «наїзди» прокуратури і податкової міліції, а й прослуховування чиновників, стеження за «неправильними елементами» тощо.

За словами заступника глави парламенту, влада застосувала всі методи, щоб зняти партію «Батьківщина» з виборів у Чорнобаївському та Золотоніському районах Черкаської області. М. Томенко зауважив, що ніколи не приховував, що це є його мала батьківщина, тож він проводив на цій території активну депутатську діяльність. «Влада, розуміючи, що їй буде непросто здобути там значні результати на місцевих виборах, усі свої сили кинула на те, щоб завадити перемозі партії «Батьківщина», — сказав він. Зокрема, за його словами, місцева влада погрожує зняттям з посад директорам шкіл та керівникам комунальних господарств, якщо вони не вступатимуть до Партії регіонів. «Навіть після такої тотальної зачистки стало зрозуміло, що результат у 50—70 відсотків за Партію регіонів, який поставив перед собою глава Черкаської облдержадміністрації, не може бути реалізований», — сказав М. Томенко та додав, що саме тому знайшовся інший метод — «нагло зняти з реєстрації у двох районах партію «Батьківщина».

Заступник глави парламенту зауважив, що, з одного боку, його це тішить, оскільки ще жоден Президент та жоден його представник на місцях «так не боялися», щоб доходити до зняття партії з виборів, а з другого, у демократичній країні такі дії є неприпустимими. «В народі говорять, що поважають тих, кого бояться. Я, звичайно, дякую Президенту та його команді за таку увагу до себе, але рекомендую не присилати на Черкащину таких начальників», — сказав М. Томенко. Він наголосив, що такими методами місцевій владі надалі буде важко працювати, навіть якщо буде знято з виборів всю опозицію. «Виборами життя не закінчується і коли місцевій владі Черкащини не довіряє більше 80 відсотків виборців, то їй буде важко реалізовувати програму Президента», — додав він.