Футбол. Санкт-Петербург (Росія). Тут відбулася конференція, у котрій брали участь представники 12 держав. Були представлені не тільки країни СНД та Балтії, а й навіть Федерація футболу Чехії. До північної Пальміри прибув президент ФФЧ Іван Гашек та Філіп Владика, котрий відповідає за студентський футбол у своїй країні.

Учасники вели мову про розвиток і перспективи студентського футболу. Президент РФС Сергій Фурсенко торкнувся питання створення студентської ліги у країнах СНД, Балтії та Східної Європи. На його думку, це допомогло б повернути у великий футбол багатьох талановитих гравців, які не встигли розкритися до 18 років. Більшість із них потім вступають у вузи і згодом розчиняються у великій кількості аматорських команд, так і не показавши до кінця свій талант. Варто сказати, що такі юнаки коштують своїм державам немалі гроші, бо вкладалися великі кошти на їх підготовку в дитячо-юнацьких спортшколах.

Потім відбулися презентації структур студентських змагань, які проводились у рамках проекту «Студентська футбольна ліга Росії». Доповідав керівник департаменту масового та дитячо-юнацького футболу РФС Володимир Олексін. Про організацію діяльності футбольного клубу у вузі розповідав ректор Іжевського державного технічного університету Борис Якимович.

За дорученням української делегації перший віце-президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів (ВФАС) Олег Первушкін ознайомив присутніх із футбольною справою у вищих навчальних закладах нашої країни. Також Олег Аркадійович озвучив пропозицію створити відкриту студентську лігу країн Східної Європи, СНД та Балтії. Приємно, що всі пропозиції української сторони одноголосно схвалили учасники конференції і взяли за основу проведення таких змагань. Зійшлися на тому, що починати першість треба з літа наступного року, а фінальну частину проводити в Сочі в останній декаді вересня.

Після цього відбулось обговорення структури змагань та ключових положень проекту регламенту «Відкритої студентської футбольної ліги», а також узгодження учасниками конференції самого проекту меморандуму. Нашу країну на тому зібранні представляли: віце-президент ФФУ Анатолій Біденко, представник комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки В’ячеслав Гамов, президент ВФАС Віталій Пилипенко та вже згаданий Олег Первушкін.

Інформація прес-служби ВФАС.

Лише результати

Футбол. Х чемпіонат країни серед вищих навчальних закладів. Інформаційну підтримку змаганням надає «Голос України».

Слідом за командами з Конференції «Захід», котрі стартували тиждень тому, в турнірну боротьбу включилися студентські колективи з Конференції «Центр—Південь». Пропонуємо результати першого туру.

«Легпром» (Київ) — «КПУ-Спартак» (Запоріжжя). 2:3. КЕІ КНЕУ (Сімферополь) — «Меркурій-КНТЕУ» (Київ). 1:2. НУДПСУ (Ірпінь) — «МАУП-Єдність» (Київ). 3:1.