З кожним роком дедалі більше українських підприємств переймає досвід європейських компаній і переходить на безготівкові розрахунки зі співробітниками. За допомогою виплати зарплат на карти підприємство істотно скорочує витрати на свою операційну діяльність, а співробітник отримує можливість одержувати готівку в зручний час і користуватися додатковими банківськими послугами на спеціальних умовах. Про переваги й вигоди обслуговування в банку ми запитали у Євгена Булаха, віце-президента, директора департаменту розвитку бізнесу Альфа-Банку Україна.
— Ви співпрацюєте тільки з комерційними організаціями?  
— Альфа-Банк має значний досвід співробітництва з великими галузевими, комерційними підприємствами, з підприємствами держсектору і пенсійними фондами й завжди готовий запропонувати підприємству кращі індивідуальні програми із зарплатного обслуговування, враховуючи всі потреби, які можуть виникнути у співробітників. Пропозиція включає безплатний випуск і обслуговування зарплатної карти MasterСard або Vіsa, а також програми лояльності з кредитування і оформлення додаткових продуктів. Нині ми обслуговуємо понад 1780 компаній у рамках зарплатного проекту, а це більш як 230 тисяч задоволених споживачів банківських послуг.
— Розкажіть про картки, які пропонує банк для співробітників компаній?
— Головна особливість зарплатних карток Альфа-Банку — співробітник вільно розпоряджається своїми фінансами, а на додаток він одержує ще й можливість заробити на залишку коштів. Таку можливість надає сервіс «Дохідний сейф», який автоматично передбачено для всіх зарплатних карток Альфа-Банку. Це «скарбничка», яка дозволяє клієнтові, не відкриваючи депозит, постійно одержувати значний дохід.
— Де співробітник підприємства може зняти кошти зі своєї зарплатної картки? Яка в Альфа-Банку мережа банкоматів?  
— Ми вирішили це питання найзручнішим для клієнтів способом — знімати гроші можна у всіх банкоматах без комісій! Це результат програми, реалізованої Альфа-Банком разом з MasterСard. На сьогодні це найпередовіша пропозиція на банківському ринку. Не потрібно прив’язуватися до конкретного банкомата, щоб зняти гроші. У будь-якому місті України, у будь-якому банкоматі кошти з нашої картки можна зняти безплатно!
Для карток системи Vіsa безплатне зняття наявних коштів передбачене в рідних банкоматах Альфа-Банку, а також у банкоматах мережі «Атмосфера», які широко представлені по всій країні.
— Чи передбачені для власників зарплатних карток які-небудь спеціальні пропозиції по кредитних продуктах?
— Альфа-Банк розробив спеціальну програму кредитування для власників зарплатних карток. Завдяки цій програмі співробітники підприємства одержують знижку 4% від стандартної відсоткової ставки на кредит до 50000 гривень терміном до 3 років без застави і поручителя.
Крім того, співробітники підприємства можуть одержати кредит готівкою на суму до 200 000 гривень строком до 5 років без будь-якої застави й без поручителя. Щомісячна комісія й комісія за дострокове погашення кредиту відсутні. Тому, якщо співробітникові підприємства потрібні гроші на ремонт, відпочинок, лікування, на придбання якої-небудь техніки чи інші потреби — Альфа-Банк зможе допомогти у вирішенні цих завдань і видати кредит на пільгових і вигідних умовах.
Також для власників зарплатних карток ми пропонуємо безплатну кредитну карту GOLD зі ставкою нижче на 4% від базової ставки.
— Дякуємо за надану інформацію.
 
Євген Булах, віце-президент, директор департаменту розвитку бізнесу Альфа-Банку Україна.