У місцевих ЗМІ Кам’янця-Подільського та на інтернет-сайтах з’явилося звернення ув’язненого міського голови Анатолія Нестерука до громади, яку він досі очолює, навіть перебуваючи у СІЗО. Нагадаємо, 20 вересня його заарештувала СБУ, інкримінуючи йому отримання хабара в 300 тисяч гривень. У це не повірила громада міста і щодня проводить масові протестні акції, вимагаючи звільнення Нестерука та надання йому рівних з іншими кандидатами можливостей для участі у виборах.
«Звертаюся до вас, перебуваючи в Хмельницькому слідчому ізоляторі під арештом, обвинувачений у діях, яких я не скоював, тому маю змогу спілкуватися з вами лише через засоби масової інформації... Я вважаю, що це політичне замовлення проти мене як міського голови, проти всього того, що зроблено мною і моєю командою за останні два роки, і проти всієї громади міста. А основне — не допустити мене до виборів, які відбудуться 31 жовтня цього року. Центральні телеканали дуже швидко розповіли про цю важливу подію і заклеймили мене як «хабарника». Я себе винним не вважаю і прийняв рішення балотуватися на посаду міського голови, а партія промисловців і підприємців на своїх зборах висунула мою кандидатуру на цей пост. Мною і моєю командою підготовлено конкретну програму розвитку нашого міста на наступні п’ять років. Я дякую вам за велику підтримку мене та моєї родини в цей тяжкий час. З повагою, міський голова Анатолій Нестерук».
Його адвокат В’ячеслав Заречнюк вважає, що відносно керівника міста (якого і досі не зареєструвала ТВК кандидатом на посаду міського голови) відбувається порушення прав людини не лише у частині виборчого права, а й загального.