Позавчора ввечері (7 жовтня) кілька активістів Олександрійської міської організації ВО «Батьківщина» — Людмила Бердник, Марія Костенко, Світлана Пасічна, Володимир Раїч, Ніна Федорук та інші — оголосили безстрокову голодовку у кабінеті голови міської виборчої комісії Інни Ржемовської (КПУ). Як повідомила в телефонному режимі керівник місцевої партійної організації Юлія Демковська, на такий крайній крок представники цієї політичної сили пішли через відмову ТВК зареєструвати всіх (!) кандидатів у депутати від «Батьківщини» як по одномандатному, так і по багатомандатному округах, а також представника партії Олену Богоявленську на посаду міського голови. Таким чином, представників «Батьківщини» повністю вилучили із виборчого процесу в Олександрії.
Окрім того, за словами Юлії Демковської, голова ТВК Інна Ржемовська відмовилась видавати їй винесені комісією постанови, що потрібні для підготовки позовів до суду, посилаючись на те, що в принтері... «закінчилось чорнило». Від терміново привезеного принтера вона теж відмовилась. Тоді представники «Батьківщини» заблокували робочий кабінет голови ТВК, а та викликала міліцію. Прибули також працівники СБУ. Під міліцейською охороною Інна Ржемовська вийшла з кабінету і пішла додому, а «батьківщинівці», залишившись у приміщенні, оголосили голодовку. Разом з ними залишились чергові міліціонери.
Пізно ввечері до Олександрії прибув голова обласної організації ВО «Батьківщина», народний депутат Валерій Кальченко. Він цілу ніч був разом з протестувальниками, а вранці виїхав до Кіровограда для підготовки позовів до окружного адміністративного суду. Пізніше народний депутат має намір приєднатися до однопартійців-голодувальників.