Стоячи і гучними оваціями двадцятитисячний стадіон французького міста Тарб вітав українського диригента, підполковника Сергія Рабійчука, якому на фінальному шоу Міжнародного фестивалю військових оркестрів довірили керувати не лише оркестром УМВС України в Хмельницькій області, який він очолює, а ще й майже десятком колективів із п’яти країн. Така честь випадає далеко не кожному диригентові, а лише кращим із кращих.
Загалом кожен концерт хмельницьких музикантів збирав повні зали, і за кілька днів перебування у Франції вони надбали чимало палких фанатів. Виступи проходили не тільки у приміщеннях, а й на відкритих майданчиках. Оркестр радував слухачів бездоганним виконанням і всесвітньо відомих музичних творів, і колоритних українських мелодій. Кульмінаційним моментом щоразу ставав український гопак, який виконували спільно з ансамблем народного танцю «Поділля». Організатори фестивалю, вражені майстерністю українських музикантів і танцюристів, мають намір запросити їх і наступного року.
Повертаючись до України, колектив дав іще один концерт у Польщі на відкритті нового поліцейського комісаріату в Лодзі. Польські колеги, з якими хмельницька міліція підтримує і робочі, і дружні стосунки упродовж останніх трьох років, надзвичайно тепло та емоційно прийняли українських музикантів.