Ранкове засідання 8 жовтня
Депутати попередньо ухвалили і направили на розгляд Конституційного Суду законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо проведення чергових виборів Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, сільських, селищних рад та сільських, селищних, міських голів), авторами якого є народні депутати О. Єфремов, А. Мартинюк і І. Шаров. За це проголосували 265 депутатів. Голова Тимчасової спеціальної комісії з опрацювання конституційних змін Адам Мартинюк зауважив, що цим законопроектом передбачається встановити єдиний п’ятирічний термін повноважень для глави держави, парламентаріїв, депутатів місцевих рад та сільських, селищних і міських голів. Згідно із законопроектом, президентські вибори відбуватимуться в останню неділю березня п’ятого року повноважень, а вибори до парламенту і до місцевих рад та сільських, селищних і міських голів — в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень.
Члени ТСК майже одностайно підтримали проект конституційних змін, проте депутат Руслан Князевич («НУ—НС») виступив із окремою думкою. Він вважає, що варто об’єднати цей законопроект із уже попередньо схваленими конституційними змінами щодо термінів повноважень депутатів місцевих рад, обраних на чергових виборах.
А на початку пленарного засідання традиційно у п’ятницю у Верховній Раді відбулася година запитань до уряду. Депутати з фракції БЮТ запропонували заслухати інформацію Кабінету Міністрів щодо соціально-економічної ситуації в Україні, бюджетного процесу та наслідків прийняття Податкового кодексу.
Депутати також ухвалили зміни до Регламенту Верховної Ради задля унормування його положень до чинної Конституції. Проект було внесено Головою Верховної Ради В. Литвином та його першим заступником А. Мартинюком. Зокрема, з Регламенту вилучено норми щодо парламентської коаліції та опозиції (відтепер у парламенті не буде такого поділу), дозволено депутатам виходити з однієї фракції та переходити в іншу, об’єднуватися у депутатські групи на правах фракції. Кількість депутатів у фракціях та групах має становити не менш як 15 чоловік. Квоти розподілу посад голів комітетів та членів комітетів визначаються пропорційно від кількісного складу депутатських фракцій. Врегульовується порядок обрання та відкликання з посад керівників парламентських комітетів, голосування за Прем’єр-міністра, Голову НБУ, Уповноваженого з прав людини, Голову Рахункової палати, членів Конституційного Суду, Вищої ради юстиції та інших високопосадовців, яких призначає Верховна Рада.
Пропозиція залишити в Регламенті всі попередні норми щодо прав опозиції, зокрема, при формуванні порядку денного, організації діяльності опозиційного уряду, не знайшла підтримки — «за» проголосували лише фракції БЮТ і частково «НУ—НС», 133 депутати. Це спричинило обурення з боку депутатів із меншості, оскільки Президент на останній зустрічі з лідерами фракції пообіцяв, що опозиція матиме можливість висловити свою точку зору. Опозиціонери вимагали не ставити на голосування в цілому законопроект про Регламент, надати змогу депутатам внести свої пропозиції до другого читання й повернутися до його розгляду наступного пленарного тижня. Зрештою, зміни до Регламенту схвалено в цілому (253 «за»). 
Головуючий А. Мартинюк  також оголосив про входження депутата Валентина Зубова до складу фракції Партії регіонів. Цей депутат обраний від БЮТ, а потім був позафракційним. У сесійній залі депутати продовжували збір коштів депутату Юрію Буту, котрий за рішенням суду вимагає у журналістки «5 каналу» 20 тисяч гривень як компенсацію за образу в телеефірі. 
Парламентарії привітали з днем народження свою колегу Юлію Ковалевську (на знімку).
 
Іван Плющ, Володимир Рибак.