Футбол. Сьогодні збірна України зіграє контрольний матч з національною командою Канади на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Пряма трансляція цього матчу — на телеканалі «Інтер», о 20.45.

Напередодні чергових виступів нашої головної команди інтерв’ю офіційному сайтові ФФУ дав асистент тренера, один із найтитулованіших українських футболістів Сергій Ребров (на знімку).
— Одразу зазначу, що страх — це точно не те відчуття, з яким ми готуватимемося до зустрічі з бразильцями, — сказав він. — Повага та інтерес — так. Мені б самому було цікаво зіграти з Бразилією, незалежно від того, товариський це матч чи офіційний. Така гра — це завжди подія, як для футболістів і тренерів, так і для вболівальників. Тож, очевидно, наші гравці під час матчу з канадцями так чи інакше матимуть це на увазі. Втім, будемо вирішувати завдання поступово. Хоч Канада й не пробилася на чемпіонат світу від зони КОНКАКАФ, рівень футболу в її збірної вельми пристойний. А в тому, що країна нині переживає справжній футбольний бум, я мав шанс пересвідчитися особисто, в команді «Друзів Зідана» нещодавно зігравши там кілька благодійних матчів. На ці ігри збиралося по 40 тисяч уболівальників! Нам розповідали, що й на матчах національних турнірів відвідуваність зростає відповідно до рівня гри. Краще грають клуби — сильнішою стає збірна, яка намагається поєднувати техніку й атлетизм. Її найкращі гравці — не на останніх ролях у Європі, тож, гадаю, зустріч у Києві буде цікавою та напруженою.
— Новий тренер бразильців Мано Менезес суттєво оновив склад пентакампеонів. По суті, до зустрічі з нашою збірною готується експериментальна бразильська команда.
— У бразильському футболі що не ім’я, то майстер. Не має значення, що новий тренер вдався до ротації перед нашим матчем. Новачки будуть сповнені прагнення виправдати виклик до головної команди, яка, до речі, розпочала підготовку до домашнього фіналу світової першості 2014 року. Навіть якщо в плані майстерності чи досвіду ці виконавці поступатимуться гравцям основного складу, вони все одно гризтимуть землю.
— Юрій Калитвинцев наголошує, що намагається прищепити нашій команді яскравий, атакуючий стиль. Чи плануються якісь тактичні корективи напередодні побачення з Бразилією?
— Якщо збірна віддає перевагу атаці, це не означає, що вона забуває про оборону. З Чилі ми також обрали наступальну модель, але й у захисті відпрацювали так, що, зокрема, в першому таймі суперник не мав біля наших воріт жодних шансів. Так само і з Бразилією: прагнутимемо атакувати, але й на тили озиратимемося. Наш суперник — із тих команд, які шукають успіху на чужій половині поля, прагнуть атакувати й демонструвати комбінаційний футбол. А українцям завжди було грати і цікавіше, і легше саме з такими опонентами, а не з тими, хто зосереджує основні сили в захисті, пильнуючи свій шанс у контргрі.
***
Першість країни. Перша ліга. 14-й тур. «Кримтеплиця» — «Енергетик». 1:0. «Динамо-2» — «Зірка». 3:0. «Геліос» — «Дністер». 0:0. «Буковина» — «Львів». 0:2. «Прикарпаття» — «Фенікс». 1:2. «Нива» — «Сталь». 2:1. «Нафтовик» — «Закарпаття». 1:1. «Олександрія»— «Титан». 3:0. «Чорноморець» — «Арсенал». 1:0.
«Олександрія» — 31 очко, «Львів» — 30, «Нива» — 27, «Чорноморець», «Сталь» — по 26, «Кримтеплиця», «Буковина» — по 25, «Закарпаття» -24, «Динамо-2», «Титан» — по 21, «Нафтовик» — 18, «Дністер», «Арсенал» — по 16, «Геліос» — 15, «Фенікс» — 11, «Енергетик» — 10, «Зірка» — 7, «Прикарпаття» — 6.