Чемпіонкою України з бігу у своїй віковій групі стала запоріжанка Олена Бабенко — переможниця проведеного у Білій Церкві на Київщині марафону для 50-річних.
Змагались у різних вікових групах одразу 800 спортсменів із багатьох країн світу, паралельно в міжнародному Білоцерківському марафоні розігрували призи однієї з місцевих потужних компаній. До слова, результат нашої чемпіонки вражає: 42 кілометри 195 метрів вона пробігла за 3,5 години.
Тим часом у Києві готуються до благодійної акції «Пробіг заради життя—2010», присвяченої проблемі профілактики ВІЛ/СНІДу. Ініціатор заходу, всеукраїнська благодійна організація «Рівний — рівному», запрошує приєднатися до акції усіх охочих. Учасники пробігу стартуватимуть об 11.00 і подолають дистанцію довжиною 3 км. У зв’язку з цим 9 жовтня з 9.00 до 22.00 буде перекрито автомобільний рух по Хрещатику (від майдану Незалежності до Бессарабської площі), а з 9.00 до 12.30 — від Європейської площі до площі Льва Толстого.
У рамках акції відбудеться збір коштів на лікування, догляд та підтримку ВІЛ-інфікованих дітей. До речі, під час пробігу на Хрещатику працюватиме мобільна лабораторія для експрес-тестування на антитіла до ВІЛ.