Незвичайного для міста мешканця — степового вовка — знайшли в Куйбишевському районі Донецька, де хижак намагався напасти на кіз. Коли господарка-пенсіонерка спробувала відігнати непроханого гостя, той не виявив жодного спротиву. Місцеві мешканці викликали спеціальну службу, щоб упіймати вовка. Тепер він перебуває у притулку для собак. Фахівці не знають, що робити з новим підопічним: випустити на волю його не можна, оскільки, за всіма ознаками, вовк був ручним і в дикій природі може не вижити.

«Гадаю, ця тварина у когось жила і, можливо, втекла, а можливо, почала виявляти агресію, — розповів директор комунального підприємства «Тварини в місті» Євген Гринчук. — За характером вовк добрий, але дуже переляканий,  попервах нічого не їв. Адже запах у собачому притулку для нього чужий, йому потрібен рідний». Ветеринари визначили вік підопічного — приблизно три роки. Вовк з’їдає десять-дванадцять кілограмів сирої яловичини або курятини на день. «Собачу» їжу — кашу чи суп — не визнає. У притулку нового поселенця називають Ашер.

«Якось до нього у вольєр потрапило цуценя, — пригадує директор притулку для бездомних собак «Піф» Вікторія Васильєва. — Боялися, з’їсть маленького. Але вони тиждень жили разом, цуценя доїдало після вовка їжу і вижило, гадаю, завдяки тому, що спало, зарившись у вовчу шерсть. Звір, а теж серце має».

Тепер співробітники притулку думають, куди подіти вовка. Адже цій тварині потрібен не закритий вольєр, а безпечне місце, де він може багато рухатися. Проте випускати на волю тварину, яка не звикла полювати, не можна. Тому кінологи шукають нове місце для «сірого» і звернулися до зоопарків та приватних розплідників.

Вл. інф.