Футбол. Як відомо, 9 жовтня в Роттердамі молодіжні збірні (U-21) Нідерландів та України зійдуться в першому матчі плей-оф за вихід до фінального турніру Євро-2011. У збірній «помаранчевих» нашу команду не вважають прохідним суперником на шляху до Данії, де наступного року відбудеться завершальна частина континентальної першості.

«Україна — важкий суперник. Слід побоюватися її контратак, але я впевнений у своїх підопічних», — каже тренер нідерландської «молодіжки» Корнеліус Пота.

До речі, збірна Нідерландів (U-21) перемагала на аналогічних турнірах. Зокрема, 2006 року у фіналі турніру, котрий відбувся в Португалії. Щоправда, у підгрупі Україна перемогла Нідерланди — 2:1 (у наших відзначилися Мілевський, із пенальті, і Фомін). Але у фінальному матчі нідерландці взяли реванш — 3:0. Потім у них було європейське «золото» 2007 року.

За ту нашу «срібну» команду, якою керував Олексій Михайличенко, тоді грало багато відомих тепер майстрів: Андрій П’ятов, Олександр Рибка, Дмитро Чигринський, Тарас Михалик, Олександр Алієв, Артем Мілевський, Руслан Фомін, Олександр Романчук, Адріан Пуканич, Олексій Годін, Євген Чеберячко, Олексій Максимов, Григорій Ярмаш, Олександр Яценко, Микола Іщенко, Дмитро Невмивака, Максим Фещук, Іван Кривошеєнко, Андрій Оберемко. Шестеро з них тепер виступають за національну збірну.

А нинішня наша збірна сьогодні в другій половині дня чартерним рейсом вилетить до Роттердама, де розміститься в готелі «Бліїдорф». Він міститься поблизу стадіону «Гет Кастил» — домашньої арени місцевої «Спарти». На ньому й відбудеться суботній поєдинок Нідерланди—Україна. Пряму трансляцію цього матчу (почнеться о 20.00 за київським часом) вестимуть телеканали ІCTV і «Футбол».

 

Ярослав Ракицький (ліворуч) успішно виступає і за молодіжну, і за національну збірні.

До речі, враховуючи серйозність іспиту нашої «молодіжки», керівництво національної збірної на чолі з Юрієм Калитвинцевим вирішило не залучати до своєї команди на товариські матчі проти Канади (8 жовтня в Києві) і Бразилії (11 жовтня) групу гравців, конче необхідних молодіжній команді.

Нагадаємо, що 12 жовтня на стадіоні імені Валерія Лобановського в Києві підопічні Павла Яковенка проведуть з нідерландськими однолітками матч у відповідь. Початок зустрічі о 19.00.