Висунення кандидатів на пост херсонського міського голови розпочалося з певної інтриги. Серед оприлюднених минулого понеділка кандидатів не виявилося жодного, чиє обличчя ще з минулої весни оптимістично посміхається з білбордів, буклетів, плакатів, газетних шпальт...
Голова громадської організації «Херсонці» Альона Ротова зорієнтувавшись, що з нинішнім міським головою Володимиром Сальдо на одній дорозі їй не розминутися, вирішила діяти самостійно. Вона попросила патронату не у Партії регіонів, із лав якої її виключили «за порушення статуту», а у міської організації... Української морської партії.
«Я щаслива, що своєю роботою завоювала довіру Херсона — міста мого серця, — сказала кандидатка. — Моє першочергове завдання — врятувати Херсон, повернути місту колишню славу».
Міська організація партії «Єдиний центр» із кандидатурою поки що не визначилася. Політичні експерти схиляються до того, що у похід за кріслом керівника міста ця політична сила делегує екс-очільника облдержадміністрації Бориса Сіленкова. В інтерв’ю одному з місцевих інтернет-видань прес-секретар облорганізації «ЄЦ» Світозар Дорофєєв висловився більш упевнено: «Кандидатура Сіленкова визнана найбільш прийнятною, оскільки він має великий досвід управління міським господарством на посаді міського голови Нової Каховки».
Конференція міської партійної організації ВО «Батьківщина» благословила на перемогу у виборах глави міста начальника обласної Державної житлово-комунальної інспекції, голову фракції БЮТ в міській раді Володимира Миколаєнка.
Організація Народної партії список кандидатів у депутати міськради, який очолив заступник міського голови Юрій Христич, оприлюднила у числі перших. А от зі своїм претендентом на посаду градоначальника не поспішає. Цілком імовірно, що «народники» не проти, щоб «епоха Сальдо» продовжилася й далі. Тим паче, що у Христича з начальником — повний консенсус.
Невизначеною залишається ситуація у міській організації «Фронту змін». Передбачалося, що претендентом на посаду міського голови стане головний «фронтовик» Херсона, колишній лідер помаранчевої революції Олексій Урсуленко. Проте... «Справді, Київ хотів, щоб висунули мене, але, зваживши доцільність такого рішення, я відмовився», — сказав представникам ЗМІ молодий підприємець і політик. Щоправда, таке рішення — не остаточне, оскільки ще «вирішуватиметься на рівні Києва з урахуванням думки регіонального представництва партії».
Херсон.