Обласні осередки десятьох опозиційних партій України підписали в Луцьку декларацію, яка передбачає координацію спільних дій з недопущення застосування на виборах адміністративного ресурсу, фальсифікації результатів голосування, застосування силового, політичного та економічного тиску на виборців та кандидатів у депутати.
Під час підписання декларації йшлося також про узгодження кандидатур на мажоритарних округах і під час виборів міських голів. Зокрема, відзначалося, що найскладніше це буде зробити в Луцьку, оскільки вже принаймні чотири кандидатури від опозиційних сил висунуто на цю посаду. Керівник обласної організації партії «За Україну» депутат облради Ігор Гузь навіть запропонував, якщо питання не вирішуватиметься, як то кажуть, полюбовно, зачинити кандидатів на міського голову в окрему кімнату і не випускати їх звідтіля, допоки не оберуть поміж собою найдостойнішого. Тобто організувати в Луцьку щось на кшталт Конклаву (лат. — замкнута кімната), на якому кардинали вибирають Папу Римського.
Однак, знаючи прагнення кожного українця до гетьманства, зробити такий вибір буде нелегко. Тож, найімовірніше, що кільком опозиційним кандидатам доведеться боротися за крісло міського голови Луцька з кандидатами від провладних партій. Серйозним їх опонентом з боку опозиційних сил може стати нинішній голова облради, керівник обласної організації партії «Батьківщина» Анатолій Грицюк, який, до речі, готовий до компромісу. Виступаючи перед журналістами, він заявив, що поступиться місцем іншому кандидату, якщо рейтинг того серед виборців буде вищий.
Волинська область.