Цими днями полтавці знову відчули дефіцит хліба. І знову в центрі уваги опинилося ВАТ «Полтавський хлібокомбінат», адже тут укотре відключили газ. Хлібокомбінат більше двох місяців не сплачує за використаний природний газ і має заборгованість понад 680 тисяч гривень. Півтора місяця тому на підприємстві уже була подібна ситуація, але тоді облдержадміністрація втрутилася у справу і допомогла відновити газопостачання. Цього разу пекарі знову апелювали до голови облдержадміністрації Олександра Удовиченка. Його заступник Борис Галушко навіть провів нараду з цього питання за участю керівників підприємства, а також ВАТ «Полтавагаз», управління з питань розвитку споживчого ринку, сфери побутових послуг та підприємництва облдержадміністрації.
На думку Бориса Галушка, ситуація, що склалася на ВАТ «Полтавський хлібокомбінат», — це винятково бізнесові справи підприємства, де неправильно проводиться менеджмент. Він звернувся до керівництва обласного центру з рекомендацією відповідальніше ставитися до роботи ВАТ «Полтавський хлібокомбінат», адже це підприємство постачає хліб переважно жителям Полтави.
ОДА фактично переклала відповідальність на міську владу, яка має ще менше важелів впливу на газопостачальників. Утім, як повідомила заступник міського голови Лідія Логвин, «ситуація під контролем», а для «зменшення ризику залежності від одного постачальника всі керівники магазинів укладають додаткові угоди з іншими виробниками». З цього приводу у міськвиконкомі теж відбулася спеціальна нарада, і, мовляв, надійшло багато пропозицій від районів і навіть підприємств з інших областей, які готові постачати продукцію у потрібній кількості.
...Наша газета вже писала про проблеми хлібокомбінату. Адже постачання газу це не єдина з них. У підприємства існує й чимала заборгованість із заробітної плати своїм працівникам, а у вересні вони навіть страйкували. Та відтоді заборгованість погасили лише частково. Але, як бачимо, розв’язувати проблеми хлібокомбінату в комплексі ніхто, схоже, не збирається. Тож чи не розділить він з часом гірку долю деяких інших полтавських підприємств (зокрема, «Полтавамолпроду»), щодо яких свого часу місцева влада теж займала позицію «невтручання»?