До кінця тижня Президент чекає від Прем’єр-міністра пропозицій щодо вдосконалення структури уряду згідно з вимогами чинної Конституції.
Про це йшлося на вчорашній зустрічі Віктора Януковича і Миколи Азарова. На початку зустрічі глава держави привітав керівника уряду з підписанням 4 жовтня угоди про формування більшості у Верховній Раді.
Президент висловив переконання, що ефективна співпраця Кабміну та Верховної Ради вкрай необхідна для своєчасного прийняття законів і спрямування політики уряду на вирішення питань, намічених програмою його діяльності. «Це дуже важливо. Підтримка з мого боку цього процесу буде завжди. Ви можете на це розраховувати», — сказав В. Янукович.
Глава держави особливо відзначив, що ці пропозиції мають бути підготовлені також з урахуванням майбутньої адміністративної реформи і скорочення посад заступників.
Віктор Янукович відзначив, що функції місцевої виконавчої влади будуть змінюватися ще й у зв’язку зі значним скороченням дозвільної системи, яка нині породжує не тільки надто роздутий апарат чиновників, а й корупцію.
«Я хотів би, щоб ви попрацювали з обласними державними адміністраціями і вдосконалили вертикаль влади. Щоб ця вертикаль відповідала розбудові структури виконавчої влади в цілому», — зауважив глава держави. Президент наголосив, що функції Кабміну змінюватимуться, але при цьому вони не повинні послаблюватися, повідомила прес-служба уряду.