Учора в херсонському туристичному комплексі «Фрегат» відбулася перша міжнародна конференція «Розвиток гуртової торгівлі та логістичних центрів сільськогосподарської продукції у країнах ЄС та в Україні». У ній взяли участь начальники головних управлінь АПК регіону, керівники оптових ринків України та Європи, фахівці Європейського Союзу, науковці.
Місце проведення конференції не випадкове. Маючи меліоративні землі і вдосталь сонця, Херсонщина по праву вважається овочевим «цехом» країни. Найближча мета південних городників — збирати щороку по мільйону тонн вітамінної продукції. Вже нинішнього року область наблизилась до цього показника.
Голова облдержадміністрації Микола Костяк зазначив, що хоч вирощувати навчилися, та не навчилися торгувати. До того ж, щоб споживати цілий рік власну городину, потрібно відродити старі й збудувати нові сховища та холодильники. Упевнений, що уряд допоможе організувати у нас оптовий ринок овочевої продукції зі складами, сучасною лабораторією, переробкою. Крім того, подано пропозиції щодо відродження консервної галузі краю.