Медсестра Вікторія Возбранюк з Рівненської області, яка стала переможцем ІV Всеукраїнського конкурсу «Ескулап-професіонал», що його традиційно організовує Мінохорони здоров’я, отримала у нагороду туристичну путівку до семи країн світу.
У санаторії «Поділля» міста-курорту Хмільник, що на Вінниччині, за головний приз змагалися 25 дівчат і жінок у білих халатах з усіх областей держави.
— Наш конкурс сприяє підвищенню престижу такої професії, як медсестра — нелегкої, але дуже потрібної у лікарській справі, — каже член журі Ростислав Сабадишин. — Маємо можливість оцінити рівень фахівців цієї ланки. Водночас добре видно рівень їхньої підготовки у навчальних закладах. Безперечно, слід підвищувати престиж лікарської справи загалом. Частково ми робимо це з допомогою конкурсу «Ескулап-професіонал», який уже став традиційним.
Наступний Всеукраїнський конкурс медсестер відбудеться 2011 року в Рівненській області. Так передбачено умовами конкурсу — фінальну частину змагань приймає той регіон, представниця якого перемогла у попередніх змаганнях.