Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 12-й тур.
1 жовтня. «Металург» (Запоріжжя) — «Дніпро». 0:3. 3 200 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Голи: Манзюк, 38, Гоменюк, 84, Кравченко, 87.
2 жовтня. «Іллічівець» — «Оболонь». 1:0. 3 500 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Гол: Пуканич, 76.
«Зоря» — «Ворскла». 1:1. 5 000 глядачів. Рефері — Іщенко (Київ). Голи: Фомін, 90+3 — Безус, 71.
«Арсенал» — «Металург» (Запоріжжя). 3:1. 1 250 глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Голи: Старгородський, 18, Шацьких, 75, Миколюнас, 85 — Шина, 67.
«Волинь» — «Таврія». 2:2. 7 500 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Бутко, 32, Гошкодеря, 86 — Ідахор, 63, 64.
3 жовтня. «Севастополь» — «Кривбас». 2:2. 2 500 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Левандовський, 18, Зборовський, 66 — Воронков, 3, 86.
«Карпати» — «Металіст». 0:1. 15 200 глядачів. Рефері — Сіренко (Сімферополь). Гол: Олійник, 73.
«Шахтар» — «Динамо». 2:0. Голи: Адріано, 64, Тейшейра, 90+2.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Степаненко, Жадсон (Едуардо, 61), Мхітарян, Коста (Тейшейра, 45+2), Вілліан (Віценець, 90), Адріано. Тренер — Мірча Луческу.
«Динамо»: Бойко, Бетао, Михалик, Юссуф, ель Каддурі, Вукоєвич, Гусєв (Мілевський, 58), Єременко, Ярмоленко (Гільєрме, 85), Шевченко, Зозуля. В. о. тренера — Олег Лужний.
Попереджено: Єременка, 26, Зозулю, 29, Срну, 56, Вукоєвича, 56, Шевченка, 60, Каддурі, 73, Ракицького, 78, Раца, 90+3. Вилучено ель Каддурі, 89 (друге попередження).
Рефері — Андрій Шандор (Львів).
Донецьк. «Донбас-Арена». 50 390 глядачів. 6 градусів.
Бомбардири: Ідахор («Таврія») — 8 м’ячів, Селезньов («Дніпро») — 7, Шевченко («Динамо»), Шацьких («Арсенал») — по 6.
Поки «Дніпро» здобував свою переконливу перемогу в Запоріжжі ще під орудою виконуючого обов’язки головного тренера Вадима Тищенка, офіційним його наставником став на чотири роки (такий термін контракту) відомий іспанський фахівець 56-річний Гуан де ла Крус Рамос Кано. У футбольному світі він більше відомий як Гуанде Рамос.
До речі, він у п’ятницю спостерігав за грою своєї нової команди з трибуни «Славутич-Арени». А наступного дня Рамоса представили гравцям. Хоча вони добре знали про нього. Що керована ним «Севілья» двічі вигравала Кубок УЄФА і раз Суперкубок. 
Колись цей клуб вирвав перемогу в Донецьку на останніх секундах. Отож, як грати проти команди Луческу, знає не з розповідей. Працював з мадридським «Реалом» і «Барселоною», лондонським «Тоттенгемом». А от у московському ЦСКА в нього нічого путнього не вийшло.
— Безумовно, це новий досвід у моїй кар’єрі, — сказав іспанець. — Однак я завжди вважав, що мова футболу універсальна. У «Дніпрі» мені запропонували серйозні та дуже привабливі умови. Гадаю, в Україні розкрию свій потенціал.
Поразка київського «Динамо» в матчі Ліги Європи в Тирасполі від «Шерифа» мала лункі наслідки. Президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс цього разу задовольнив прохання Валерія Газзаєва про відставку. Ситуація розпеклася до таких градусів, що цього разу Суркіс-молодший не вмовляв російського тренера залишитися. Хоча продовжує вірити в його здібності і можливості. Також динамівський президент заявив, що ім’я нового наставника може стати відомим вже нинішнього тижня.
Нагадаємо, що під керівництвом Газзаєва «Динамо» здобуло лише один приз — Суперкубок України-2009. Запам’яталося його перебування в Києві ще й дзвінкою домашньою перемогою над «Шахтарем» (3:0) 21 листопада 2009 року. Оце і всі здобутки. Погодьтеся, негусто. Хоч обіцянок лунало достатньо. Навіть виграти Лігу чемпіонів.
Отже, на нинішнє побачення з «Шахтарем» динамівців до Донецька повіз Олег Лужний. І гра динамівців, котрі мали на два дні менше відпочинку, ніж опоненти, залишила в цілому досить пристойне враження. В першому таймі за гострої й непоступливої боротьби гості мали достатньо моментів забити. Пригадаймо хоча б епізод, коли головою зблизька бив Гусєв і не влучив.
То що ж сталося після перерви, завдяки чому господарям удалося забити? Боротьба тривала безкомпромісна. Але дитячої помилки в обороні припустився ель Каддурі. Й Адріано з його високим класом нічого не залишалося, як скористатися подарунком і вразити ціль. Вини в пропущеному м’ячі Бойка жодної. Взагалі він провів поєдинок на належному рівні.
Другий гол у ворота «Динамо» донеччани забили ефектно. Але кияни надто заходилися рятувати матч. І прогавили гострий випад чемпіонів. Одне слово, команди нині переживають різні моменти в своєму житті. «Шахтар» перебуває в добрій формі і нормальному моральному стані. «Динамо» опинилося з відомих причин у кризі. Але в Донецьку показало, що має достатньо пороху в порохівницях. Хоча не варто зволікати з призначенням тренера. І за його нормальної цілеспрямованої роботи з колективом можна надолужити згаяне. Врахуймо, що попереду в чемпіонаті ще цілих вісімнадцять турів...
Фото ФК «Дніпро» і ФК «Шахтар».
У боротьбі за м’яч Роман Зозуля (ліворуч) і Даріо Срна.