Громада Кам’янця-Подільського продовжує протестувати з приводу арешту її міського голови Анатолія Нестерука. 

Минулої суботи головною вулицею міста — проспектом Грушевського — пройшла демонстрація, яка ще раз підтвердила: місто, всупереч інформаційній блокаді, не збирається змиритися з тим, що комусь захотілося усунути від виборчих перегонів найпотужнішого кандидата, до того ж знаного та шанованого господарника. Люди несли транспаранти «Анатолій Нестерук, ми впевнені в Вас!!!», «Ми віримо, що живемо в правовій державі!» та прапор, на якому написали: «Свободу Нестеруку!». Під осіннім холодним дощем у колоні йшли навіть люди на милицях. Демонстранти повернули по вулиці князів Коріатовичів до міської ради, де, як і щодня, відбувся мітинг.

До людей звернувся Михайло Стаднік, голова обласної організації Партії промисловців та підприємців України. Ця політична сила ще на початку вересня заявляла про те, що висуватиме Нестерука, який залишив «Батьківщину» і вирішив надалі принципово залишатися безпартійним, на посаду міського голови Кам’янця-Подільського. М. Стаднік підтвердив, що конференція міської організації висунула 

А. Нестерука. Гаряче вітали кам’янчани адвоката, який захищає їхнього голову, В’ячеслава Заречнюка, котрий прибув із Хмельницького. Він передав громаді велику вдячність Анатолія Макаровича. «На жаль, апеляційний суд є останньою інстанцією, яка вирішує питання, утримувати чи ні його під вартою. Але група народних депутатів України звернулася до Генерального прокурора України та обласного прокурора, котрі мають право змінити запобіжний захід. Нині Анатолій Макарович дав згоду балотуватися на посаду міського голови». Тим часом виборчі перегони в місті в розпалі.

Міська організація «Сильної України» висунула податківця Михайла Сімашкевича, однак він заявив, що готовий розглянути питання щодо своєї подальшої участі у виборчому процесі, оскільки вважає Нестерука достойним міським головою. Інтрига залишається з колишніми колегами по партії Анатолія Нестерука — членами «Батьківщини». Ще з літа вони піарили та рекламували свого лідера Валентину Волошину. Її ж і висунули, тільки-но Нестерук вийшов із партії. Пані Волошина на одному з мітингів наважилася виступити й повідомила, що ще не давала згоди балотуватися.

Також кілька політичних сил уже оголосили про свою підтримку Нестерука. Серед них «Батьківщини» немає.

На знімку: демонстранти скандували «Свободу Нестеруку!».

Фото автора.