Луганськ
У Луганську ліквідували наркопритон. Квартира на третьому поверсі однієї з багатоповерхівок мала неабияку популярність. Особливо серед студентів. До того ж першу дозу новачкові вводили внутрішньовенно безплатно як «щасливий бонус»... А потім, якщо екстракційний опій сподобається, за кайф, звичайно, треба було платити.
Інформацію про роботу цього наркопритону міліціонери збирали з квітня, після затримання одного з продавців опію, який змушений був зізнатися, де його бере. З показань затриманого стало відомо, що 29-річний Руслан і 28-літній Олег збувають важкий наркотик у квартирі. Щоправда, клієнтів сюди не пускали. За попередньою домовленістю в певний час постійні покупці підходили під вікно. З квартири на третьому поверсі на мотузку спускали «контейнер», яким служив звичайний пакет для сміття. У нього спочатку треба було покласти гроші, після чого в такий само спосіб спускався вниз товар — заряджені опієм шприци. Деякі наркомани кололися тут же, під вікном.
До вересня в міліції вже було достатньо інформації про притон, і було призначено час штурму. Однак доки міліціонери вовтузились із замком на дверях під’їзду, власники притону встигнули вилити частину наркотиків у каналізацію. Проте доказів залишилося достатньо. Під час обшуку були виявлені й вилучені заряджені опієм шприци, а також поліетиленовий пакет, який використовували як «контейнер» для грошей і готової продукції.